Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2016 23:04 - Просто едни очи, а толкова много неща зад тях
Автор: sissyinpeace Категория: Лични дневници   
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.02.2018 11:58


 Винаги съм се чудела какво толкова се крие зад един поглед. Неизказани мисли, желания, мечти. Всеки има такива. В очите се крият толкова много тайни и моментни мисли. Има моменти, в които мога да видя душата на човек в очите му, но той я скрива толкова бързо, че трябва да съм много ловка, за да я зърна. 
 Така станах маниак на тема очи. Когато се вгледам виждам хиляди малки точици, фигури, петънца и всевъзможни цветове, които никъде другаде няма да открия. Всяко око е уникално, всяко око се различава, неповторимо е. А според това какви мисли минават през главата на дадения човек, самият цвят на очите му се променя, отблясъците в тях и понякога се появяват сълзи, които са част от душата му. Това е цяло изкуство.. очите са изкуство, пълни с толкова детайли и до болка перфектни сякаш с най-тънката четка на света изписани линии, точици.
 Всяка една сълза е малко късче от необятната душа на човека. Откъсва се от там и минава през очите, а те запечатват спомена за тъгата, която те оставят след себе си. Когато душата плаче, дори да няма сълзи, очите също плачат. И обратно.. винаги можеш да забележиш кога едни очи са щастливи, те ти се усмихват, озаряват цялото лице на човека. 
 Имам приятел, чийто очи са млечно сини..Когато се вгледах видях хиляди начупени миниатюрни парченца стъкло, които се давят в океан. И до ден днешен не съм видяла човек с такива очи, уникални, дълбоки и стъклено сини..
 Обичам да изучавам очите на хората, в тях са скрити неща, които те сами не биха казали. Тайни, разочарования, тъга, щастие, яд... А понякога и всички накуп. Интересно е да изучавам човека по очите му, защото винаги всичко е само предположение, не знам дали е истина или всъщност само си въобразявам.
 Има очи, които на пръв поглед са толкова ""обикновени"", а когато се загледам виждам две малки гледащи ме вселени. Чувството е уникално. Като търсач на съкровище, което намирам на най-необичайното място. Очите са съкровища, пълни със злато, сребро, стъклени океани или на каквото там приличат. Цветът е единствен, защото в него има примески от всички останали, а отблясъците карат окото да изглежда величествено, недостижимо. Понякога дори виждам цели истории в очите, приказки, преживявания, спомени.. става ми приятно и хубаво, че макар и без той да знае, човекът ми споделя част от себе си чрез очите си.
 Има и такива, които променят цялото ти излъчване, сменят цвета си към по-тъмно или по-светло. И от мил и добър човек, за какъвто се представя, виждам чудовището в очите му и разбирам, че той е друг. Но очите нямат маска, те са отражение на същността ни и ако се вгледам - мога да видя всичко. 
 Очите са малки и необятни светове, точно като нашите души. Някои са по-тъмни, други – по-дълбоки, а трети – осеяни с цветя и зеленина. Това е цяла наука, която можеш да изучиш само ако се вгледаш в очите на някого. Защото те са съкровището, което да намериш и да му се порадваш, макар и от далеч, но и от толкова близо. 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sissyinpeace
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14891
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031